Nekonvenčný marketingový mix: Ako použiť kreatívne kombinácie rôznych typov marketingu na zvýšenie výkonu vašej kampane.

28.4.2023
online marketing grafický dizajn video produkcia

V marketingu je kľúčové myslieť out of the box.

Či už ste marketérom, alebo na klientskej strane, stale sa snažíte skúšať niečo nové, aby ste zaujali svojich zákazníkov a dosiahli lepšie výsledky. Nekonvenčný marketingový mix je práve tým, čo potrebujete, aby ste získali náskok pred konkurenciou. V tomto článku sa pozrieme na to, ako môžete kombinovať rôzne typy marketingu tak, aby ste dosiahli lepší výkon.

Marketing

Začnite s cieľmi

Ak chcete vytvoriť efektívny marketingový mix, musíte začať s jasnými cieľmi. Aký typ akcie chcete, aby vaši zákazníci vykonali? Aký typ správy sa snažíte o nich preniesť? Aké hodnoty chcete, aby vaša značka vyžarovala? Odpovedzte si na tieto otázky a potom môžete začať premýšľať o tom, ako vytvoriť kombináciu rôznych typov marketingu, ktoré pomôžu dosiahnuť vaše ciele. Začínať bez akejkoľvek stratégie je najväčšou chybou.

Kreatívne používanie sociálnych médií

Používať social media je absolútne “must be”. Ale ako ich použiť kreatívne? Niektoré spoločnosti používajú sociálne médiá na zdieľanie svojich príbehov a iných na vytváranie zábavných obsahov. Pre získanie viac sledovateľov a fanúšikov môžete využiť platby za reklamy alebo spoluprácu s influencermi. Snažte sa byť kreatívni a zaujímaví, aby vaše kampane boli úspešné.

Tradičný marketing stále funguje

I keď sa zdá, že digitálny marketing prevláda, tradičný marketing stále funguje. To znamená, že použitie tlačených materiálov, billboardov, rozhlasových reklám a televíznych reklám môže byť účinné. Nebojte sa osloviť svojich zákazníkov aj cez radio alebo televíziu. Stále platí to, čo sme uviedli na začiatku – spoznajte svoju cieľovú skupinu a zadajte si jasné ciele, koho osloviť.

Inovačný marketing

Marketing by nemal byť nudný a stereotypný. Inovačný marketing sa zameriava na zaujanie nových a netradičných spôsobov, ako osloviť zákazníkov a zaujať ich pozornosť. Napríklad môžete použiť guerilla marketing, ktorý využíva neobvyklé a nápadité spôsoby na zaujatie zákazníkov. Taktiež sa dá použiť experiential marketing, kde sa zákazníci zapájajú do zážitkových aktivít, ktoré spájajú značku s pozitívnymi emóciami.

Osobné stretnutia

Digitálu je plný internet, no osobné face to face stretntia, bývajú z našich skúseností kľúčové. Personalizované stretnutia so zákazníkmi alebo zákazníckymi skupinami tiež pomôžu získať cennú spätnú väzbu a lepšie pochopenie ich potrieb. Nepodceňujte osobné stretnutia, môžu byť rozdielové.

Chat GPT a umelá inteligencia

Využitie umelých inteligencií je na prudkom vzostupe. Zvyšuje to efektivitu práce a taktiež využitím umelých inteligencií môžete automatizovať svoje časti marketingu a zlepšiť tak zákaznícke skúsenosti. Pozor však na generický obsah bez pridanej hodnoty. Toto časom prekukne pravdepodobne nielen každý zákazník, ale možno to začne penalizovať aj samotný Google.

Toto chcú aj vaši klienti – myslite out of the box. Nekonvenčný marketingový mix môže byť kľúčom k úspechu vašej kampane. Kombinácia rôznych typov marketingu a ich kreatívne využitie vám môže pomôcť zaujať zákazníkov a dosiahnuť vaše ciele. Ako sme videli, existuje mnoho spôsobov, ako zaujať pozornosť zákazníkov - od kreatívneho použitia sociálnych médií, tradičného marketingu, inovačného marketingu, osobných stretnutí až po využitie umelých inteligencií. Je na vás, ako vytvoríte svoj nekonvenčný marketingový mix, ktorý bude pre vás a vašu značku úspešný.

Hľadáte kvalitného partnera na zastrešenie marketingu svojej značky?

Kontaktujte nás.

Palec hore ikonka

Prečo si vybrať nás?

  • Máme viac ako 20 rokov skúseností
  • Využívame najmodernejšie technológie
  • Máte prehľad o všetkom počas celej doby realizácie
  • Profesionálny prístup a záruka najvyššej kvality
  • Technická podpora aj po dokončení projektu
  • Všetky služby pod jednou strechou

Naši spokojní zákazníci