Krok za krokom: Ako vytvoriť úspešný video obsah bez chýb?

8.2.2023
video produkcia online marketing tvorba webu grafický dizajn

Triky na dosiahnutie úspešného video obsahu. Aké sú najžiadanejšie video formáty? Akým chybám sa vyhýbať? A prečo je video tak dôležité v marketingu značiek?

Jedna vec je jasná každému - video obsah je jedným z najpopulárnejších a najdôležitejších typov obsahu v marketingu. Ľudia radi sledujú videá, pretože sú jednoduchým a rýchlym spôsobom ako získať informácie o produkte alebo službe. Videá sú zároveň vizuálne atraktívne a môžu vyvolávať emocie a o emóciach to často celé je.

Na sociálnych sieťach sú momentálne najobľúbenejšie krátke videá, keďže ľudia hľadajú rýchle a zábavné spôsoby ako stráviť svoj voľný čas. Kvalitný video content dokáže získať vysokú pozornosť a pomôcť osloviť cieľovú skupinu.

Okrem toho, video content má výrazne vyššiu efektivitu ako napríklad tradičný textový obsah alebo reklamy. Jedno video môže výrazne viac pomôcť pri propagácii produktu ako 10 PR článkov. Preto je pre spoločnosti dôležité investovať do tvorby kvalitného video contentu, aby dosiahli svoje marketingové ciele.

Rýchlosť webstránky
Akých je 5 najžiadanejších video formátov?

1. Krátke reklamné spoty

- formát často využívaný na sociálnych sieťach alebo online reklamných kampaniach a slúži na rýchle a efektívne prezentovanie produktu alebo služby.

2. How-to videá

- často využívané na youtube alebo instagram reels a slúžia na ukázanie krokov alebo postupov ako vykonať nejakú činnosť.

3. Vlogy

- Ideálny format pore sociálne siete a slúži na prezentáciu osobnosti, spoločnosti alebo lifestylového obsahu.

4. Prezentačné videá

- Tieto videá sú často používané na prezentácie alebo konferencie a slúžia na prezentáciu produktu, služby alebo myšlienky.

5. Event videá

- Tieto videá sú často využívané ako spomienka na podujatie alebo na prezentáciu podujatia v digitálnom priestore. Môžu zahŕňať záznam z celého podujatia alebo len niektorých častí.

Samozrejme, nikto sa nevyhne chybám pri tvorbe úspešného video contentu. Niektoré chyby vznikajú nepozornosťou, slabou kontrolou no najhoršie chyby vznikajú nedostatočnou znalosťou problematiky, či samotnej cieľovej skupiny.

Aké sú najčastejšie chyby pri vytváraní videí?

1. Nedostatočný plán - Bez jasného plánu a cieľa môže byť video obsah chaotický a nejasný.
2. Slabý scénar a dialógy - Ak scénar nie je zrozumiteľný alebo dialógy nefungujú, môže to viesť k tomu, že video obsah nebude zaujímavý pre diváka.
3. Slabá kvalita obrazu a zvuku - Profesionálne video potrebuje špičkovú kvalitu. Slabá kvalita vie pokaziť dojem z celého videa a zákazník si tak vytvorí aj obraz o spoločnosti, ktorá video propaguje.
4. Nezrozumiteľný alebo nedostatočný odkaz - Video obsah musí byť jasný a zrozumiteľný, aby dosiahol svoj cieľ.
5. Nedostatočné testovanie a postprodukcia - Pred publikovaním videa je dôležité ho vyskúšať a upraviť, aby bolo čo najlepšie.
6. Neznalosť vlastnej cieľovej skupiny - Video obsah musí byť prispôsobený cieľovej skupine, aby bol efektívny.
7. Nesprávne použitie hudby a zvukov - Hudba a zvuky môžu veľmi ovplyvniť vizuál a emóciu videa, preto je dôležité ich správne použitie.

Dávajte si extra pozor na chyby

Pôsobivý a bezchybný video obsah je dôležitý pre zvýšenie engagementu a zapamätateľnosti značky vo vašej cieľovej skupine. Chyby v tvorbe video obsahu môžu pôsobiť neprofesionálne a negatívne ovplyvniť image vašej spoločnosti alebo značky. Bez ohľadu na to, či sa jedná o video reklamu alebo prezentáciu, video obsah môže mať veľký vplyv na nákupné rozhodnutia zákzaníkov a predaj služieb alebo produktu. Video obsah je dôležitým komunikačným nástrojom a jeho správne vytvorenie si vyžaduje čas, úsilie a investície.

V GaRT–e robíme špičkový a funkčný video obsah. Kontaktujte nás a dozviete sa viac.

Palec hore ikonka

Prečo si vybrať nás?

  • Máme viac ako 20 rokov skúseností
  • Využívame najmodernejšie technológie
  • Máte prehľad o všetkom počas celej doby realizácie
  • Profesionálny prístup a záruka najvyššej kvality
  • Technická podpora aj po dokončení projektu
  • Všetky služby pod jednou strechou

Naši spokojní zákazníci